De Stadskenners meetup: over data, verhalen en journalistiek (1 juni)

Op donderdag 1 juni organiseert Waag Futurelab in samenwerking met Harmen Zijp (Meet Je Stad en De Stadsbron) de Stadskenners meetup in de WAR, Amersfoort. In deze editie verkennen we de rol van verhalen in het delen van kennis. Data en kennis zijn vaak abstract. Hoe maak je data begrijpelijk? En welke rol kunnen storytelling en journalistiek spelen in het communiceren van bevindingen?

Verwacht presentaties over burgerwetenschap (Teus Hagen), het gebruik van eigen sensordata in verslaglegging (Ketil Moland Olsen) en de samenwerking tussen journalist, burgers en wetenschappers (VPRO, Argos).

Daarna gaan we zelf aan de slag! In workshops verkennen we de mogelijkheden van verhalen maken en beschikbare tools. Digitaal onderzoeker Mark Snoeck geeft een introductie OSINT-onderzoek: onderzoek op basis van openbare online-bronnen zoals sociale media.

Aan het eind van de avond blikken we samen met cartoonist Danibal, journalist Nienke Zoetbrood en verhalenverteller Bernhard Christiansen terug op Teus zijn onderzoek.

Lijkt het je leuk om er bij te zijn? Meld je aan

1 like