Hoe monteer jij de SODAQ Air?

De eerste batch sensoren is uitgedeeld binnen Hollandse Luchten. Op dit moment kijken we naar manieren om hem goed op te hangen, zowel ’ hoe hang je hem aan de muur’ als; hoe bescherm je hem tegen regen? Dit is hoe de sensor op dit moment bij Waag Futurelab hangt:

Omdat hij in het raam hangt en de kozijnen en de dakrand uitsteken, is de sensor op deze manier beschermd tegen directe inval van regen.

Dit is hoe Hollandse Held Gerard van Zelst heeft bedacht om de SODAQ Air te beschermen tegen regen:

Morgen gaan we een test doen om te kijken of hij net zo veel fijnstof vangt als een sensor die ‘open’ is aan de onderkant, zie de agenda op de website van Hollandse Luchten.

Dit is hoe Ronald de sensor heeft opgehangen, alleen de kap er over, en de onderkant open:

Ik heb een gaatje in de groene plaat van de oude HoLu groter gemaakt en daar de houder van de Sodaq op gemonteerd.

IMG_1599

IMG_1601

Gisteren tijdens de Hackathon in Beverwijk liet Gerard zijn laatste uitvinding zien om de SODAQs beter in de regen te laten gedijen, deze komt bovenop een GLOBE-school, op een plek met zeer veel regen en wind. De voor-en achterzijde van dit ontwerp kunnen ook nog worden afgedekt met een kap voor een afvoerbuis uit de doe-het-zelf zaak.

Het verslag van de Hackathon, inclusief de handleiding die Hollandse Held Gerard heeft gemaakt voor de simpelste oplossing die we hebben gevonden voor het monteren van de SODAQ Air vind je hier: Hollandse Luchten | Maakmiddag regenbestendig maken SODAQ air

Ik heb in een aluminiumstrip een draadgat M6 gemaakt en vervolgens het kunstofpijpje (lengte bout - dikte strip - dikte sluitring) met een lange bout + sluitring vastgezet
Eerst de strip gemonteerd en daarna het pijpje + sensor.


Situatie vann de sensor onder de overhangende dakgoot. (zie ook topic Hoe voorzie jij je sensor van stroom?)
Deze tekst wordt verborgen