Palmes buisjes: kostenoverzicht

Naar aanleiding van het Zuid-Hollands coördinatorenoverleg van woensdag 28 oktober, hierbij een (globaal) overzicht van de kosten van Palmes buisjes.

  • Prijs per Palmes buisje is €10 (exclusief eenmalige aanschaf bevestigingsclip á €2,50)
  • Voor een Palmes experiment van 1 jaar (13 4-weekse meetperioden) heb je minimaal 13 buisjes nodig per locatie. Voor extra zekerheid kun je twee buisjes per locatie (duplo) ophangen.
  • De buisjes moeten daarnaast maandelijks worden opgehaald en per post opgestuurd naar het lab. Aan het opsturen zijn ook kosten verbonden.


Beschrijving foto: Palmes diffusie buisjes van Buro Blauw

Let op! Dit is een benadering van de kosten en deze kunnen uiteraard variëren per aanvraag en aanbieder.

Hallo Sara,
Bedankt. Ik heb ook een offerte voor een beperkt experiment aangevraagd bij Buro Blauw (inclusief laboratorium kosten). Ik ben benieuwd wat daaruit komt.

Frans

Ik ben ook benieuwd. Hoor graag de update bij het volgende coördinatorenoverleg!

Groet,
Sara

LV2 heeft van de gemeente Leidschendam-Voorburg het groene licht gekregen voor een experiment van twee jaar met acht meetstations met Palmesbuisjes (twee per station) inclusief de analyse door Buro Blauw. De offerte is binnen voor deze serie metingen.
Doel is het monitoren van de verwachte extra vervuiling als gevolg van de ontwikkelingen op de Binckhorst (hoort bij Den Haag maar ligt tegen Voorburg West aan). De nieuwe bewoners zullen voor infrastructuur veelal moeten vertrouwen op infrastructuur in Voorburg en Rijswijk, en dus zijn extra verkeersbewegingen te verwachten.
Meer nieuws bij het coördinatorenoverleg.
Frans
Frans