Schone Lucht Jaarcongres - 13 januari 2021

Aanmelden voor dit gratis, remote evenement kan op

https://www.schoneluchtakkoord.nl/1808219.aspx?t=Save-the-date-Schone-Lucht-Jaarcongres--------------13-januari-2021

Helaas staat Houtstook niet op het progamma. Navraag leerde dat de werkgroep Houtstook geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de Rotterdamse organisatie om een presentatie in te leveren.

Over de 12 SLA Houtstook maatregelen is nog veel werk te doen omdat het gemeenten handvatten gaat geven echt iets met de houtstook overlast te doen;

B.v.:
Nr 6 de koolkit overlast houtstook is nog niet geactualiseerd. Dit zou erg kunnen helpen bij het in gesprek gaan met buren, iets waar mensen erg huiverig voor zijn.
Nr 7, is er al voortgang op het gebied van meet methode tbv handhaving? Erg belangrijk om vast te stellen wat “hinder” is want het bouwbesluit is hier niet voldoende duidelijk over.
Nr 8 het stookalert, het is al meerdere malen afgegeven door het RIVM maar geven al gemeenten het ook door via hun eigen (social) media kanalen?
Nr 9, klachten via www.stookwijzer.nuhttp://www.stookwijzer.nu/, worden die al doorgegeven en hoeveel zijn dat er al?
Nr 10, hebben gemeenten al geacteerd op herhaalde overlast klachten?

Zou een jaar na ondertekening toch verwachten dat hier minstens per punt een update gegeven zou kunnen worden? Het is een actueel probleem, zie ook weer dit bericht:

Al twee maal bij de organisatie nagevraagd wie de trekker van de werkgroep Houtstook is, zodat gevraagd kan worden waarom er niet van deze kans gebruik wordt gemaakt. Nog geen reactie op deze verzoeken gekregen.

LV2 heeft een verslag geschreven over wat ze gehoord en gezin hebben bij het Schone Lucht Congres. Het verslag is gevoegd bij het Voortgangsrapport van januari. Als iemand dit voortgangsrapport met deze SLC bijlage wil ontvangen, graag een e-mail naar lv2@kpnmail.nl.