Uitnodiging webinar 'Houtrook onder de loep' 23/3/22 19:45-21:00

Voor de één is houtstook een bron van verwarming en gezelligheid. Voor de ander resulteert het stoken juist in overlast. Een ding staat vast: houtrook is niet goed voor de luchtkwaliteit. Daarnaast zijn er gezondheidsrisico’s aan verbonden.

Binnen het burgermeetnetwerk van Zuid-Holland is houtrook al langere tijd een onderwerp. Wat kunnen burgermetingen toevoegen aan het houtrookdebat? Deze vraag gaan we uitdiepen, samen met de volgende sprekers:

  • Het Luchtfonds noemde Trinette Janssende grande dame van de lobby voor schone lucht in buurten en wijken’. Trinette heeft tientallen jaren ervaring met voorlichting en wetgeving rondom houtstook. Die ervaring neemt ze mee naar de avond van 23 maart, tezamen met haar bevindingen over de AIR/HEALTH conferentie, die eerder die dag wordt georganiseerd voor de Benelux.
  • De Luchtwachters in Delft zijn al langere tijd bezig om houtrook en citizen science met elkaar te verbinden. Marvin Tjon brengt ons up-to-date met de ontwikkelingen in Delft.
  • Herman van den Burg is net begonnen met het meten van geluid en luchtkwaliteit in Katwijk. In zijn meetgroepje zitten ook mensen die hout stoken. Hoe is het hem gelukt om deze mensen te betrekken bij het meetnetwerk?

Er zal gedurende het webinar ruimte zijn voor vragen en discussie. Heb je vooraf suggesties of vragen? Stuur een mailtje naar sara@thegreenland.eu

Wees vrij om deze uitnodiging te delen!

Aanmelden kan deze link: